Ludicom
July 23, 2024, 10:12:15 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Looking to get back in touch? https://discord.gg/5mc98tm
 
  Home Help Search Arcade Gallery Staff List Calendar Login Register  

Computer General Talk, Help, & Support Topic

Pages: 1 [2] 3 4
  Print  
Author Topic: Computer General Talk, Help, & Support Topic  (Read 1602 times)
Magoo
Mashin
Lotad Hero
*

Karma: 28
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4032



View Profile WWW
« Reply #15 on: May 01, 2014, 07:45:02 pm »

I think my Asus router died in yesterday's outage.
3rd router... or 4th? Whatever.
So we plugged back the 1st one we got that's a little slow but still works fine. DLink.

I'm thinking of waiting for a good price on a new DLink since it seems heavy duty.
Report Spam   Logged

Coyote Starrk
Primera Espada
Lombre Legend
*

Karma: 8
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4858


Cero Metralleta


View Profile
« Reply #16 on: May 01, 2014, 07:52:12 pm »

I think my Asus router died in yesterday's outage.
3rd router... or 4th? Whatever.
So we plugged back the 1st one we got that's a little slow but still works fine. DLink.

I'm thinking of waiting for a good price on a new DLink since it seems heavy duty.
Get a lynksis router? or one of those WRT ones? :c


Also, you sure it's not the power cord or something?
Report Spam   Logged

Magoo
Mashin
Lotad Hero
*

Karma: 28
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4032



View Profile WWW
« Reply #17 on: May 01, 2014, 08:16:02 pm »

Get a lynksis router? or one of those WRT ones? :c


Also, you sure it's not the power cord or something?

I got a Lynksis and an Asus before they both died.


The lights are on, they even flash.
When I look at the network map it shows:

PC ---> Asus_router ---> (whatever the modem is) ---> (the earth logo = Internet)

That's on the main PC, the one that's got the modem.


I just assume it's dead cuz nothing works anymore.
I tried resetting the modem and router.
Unplugged everything, wait.
Nothing.
And when I try to go into the router settings via IE (192.168.1.1) it says it can't access the page.
Report Spam   Logged

Coyote Starrk
Primera Espada
Lombre Legend
*

Karma: 8
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4858


Cero Metralleta


View Profile
« Reply #18 on: May 01, 2014, 08:34:02 pm »

I got a Lynksis and an Asus before they both died.


The lights are on, they even flash.
When I look at the network map it shows:

PC ---> Asus_router ---> (whatever the modem is) ---> (the earth logo = Internet)

That's on the main PC, the one that's got the modem.


I just assume it's dead cuz nothing works anymore.
I tried resetting the modem and router.
Unplugged everything, wait.
Nothing.
And when I try to go into the router settings via IE (192.168.1.1) it says it can't access the page.
You need to get a surge protector or a UPS >.>
Report Spam   Logged

Magoo
Mashin
Lotad Hero
*

Karma: 28
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4032



View Profile WWW
« Reply #19 on: May 01, 2014, 08:45:01 pm »

You need to get a surge protector or a UPS >.>

I do have that. I have no idea why it burns like that.
Maybe our protector is bs...

But I know mine isn't and my external still burned after an outage.

We just have terrible luck I think.
Report Spam   Logged

Coyote Starrk
Primera Espada
Lombre Legend
*

Karma: 8
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4858


Cero Metralleta


View Profile
« Reply #20 on: May 01, 2014, 09:36:47 pm »

I do have that. I have no idea why it burns like that.
Maybe our protector is bs...

But I know mine isn't and my external still burned after an outage.

We just have terrible luck I think.
You sure it's an actual surge protector and not one of those extension cords with like 9 plugs in it disguised as a surge protector? Check newegg or amazon for a good one?
Report Spam   Logged

Magoo
Mashin
Lotad Hero
*

Karma: 28
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4032



View Profile WWW
« Reply #21 on: May 01, 2014, 10:00:15 pm »

You sure it's an actual surge protector and not one of those extension cords with like 9 plugs in it disguised as a surge protector? Check newegg or amazon for a good one?

Yes, I just checked it. And it looks pretty good too.
Report Spam   Logged

Coyote Starrk
Primera Espada
Lombre Legend
*

Karma: 8
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4858


Cero Metralleta


View Profile
« Reply #22 on: May 01, 2014, 10:13:19 pm »

Yes, I just checked it. And it looks pretty good too.
Use more than 1 surge protector then?
Report Spam   Logged

Magoo
Mashin
Lotad Hero
*

Karma: 28
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4032



View Profile WWW
« Reply #23 on: May 03, 2014, 06:26:34 pm »

Use more than 1 surge protector then?

My dad is stupid.
He plugged it directly in the wall cause some guy told him YOU MUST NEVER PLUG A ROUTER ON A PROTECTOR.
And now he doesn't want me to plug the one I bought on the bar...
I'm gonna do it when he's not home though.
It's just dumb, dumb, dumb.

Also, I've been at it for hours to make it work.
Phones would connect but the PCs wouldn't.
Finally learned that I should use the WPS button for the PCs. They can't connect with the passphrase alone...
Report Spam   Logged

Coyote Starrk
Primera Espada
Lombre Legend
*

Karma: 8
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4858


Cero Metralleta


View Profile
« Reply #24 on: May 03, 2014, 08:14:57 pm »

My dad is stupid.
He plugged it directly in the wall cause some guy told him YOU MUST NEVER PLUG A ROUTER ON A PROTECTOR.
And now he doesn't want me to plug the one I bought on the bar...
I'm gonna do it when he's not home though.
It's just dumb, dumb, dumb.

Also, I've been at it for hours to make it work.
Phones would connect but the PCs wouldn't.
Finally learned that I should use the WPS button for the PCs. They can't connect with the passphrase alone...
i despise wps buttons. i have to traverse a lot of crap to reach it for windows machines, and its stupid.

luckily linux doesnt need it.
Report Spam   Logged

Magoo
Mashin
Lotad Hero
*

Karma: 28
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4032



View Profile WWW
« Reply #25 on: May 03, 2014, 11:05:00 pm »

i despise wps buttons. i have to traverse a lot of crap to reach it for windows machines, and its stupid.

luckily linux doesnt need it.

I get you. My PC is upstairs in my room and the router is downstairs. D;
So I need help to connect...
Report Spam   Logged

Coyote Starrk
Primera Espada
Lombre Legend
*

Karma: 8
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4858


Cero Metralleta


View Profile
« Reply #26 on: June 19, 2014, 09:16:22 pm »

Since xubuntu 13 is dead and I don't feel like upgrading to 14 cuz if all the bugs I hear about, I'm going to try and install Fedora and see if that's any good. The dude who cofounded linux uses it so it can't be that bad.

Just gotta make the live usb and hope I backed up my crap now :u
Report Spam   Logged

Coyote Starrk
Primera Espada
Lombre Legend
*

Karma: 8
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4858


Cero Metralleta


View Profile
« Reply #27 on: June 19, 2014, 09:43:44 pm »

Decided to give gnome 3 a try since people seem to like it and I sort of miss having all that flashy stuff too, so I'm now making the Fedora 20 Gnome 3 live USB. May the old gods and the new have mercy, for I know nothing about how to use fedora or yum, and I don't test these things in virtual machines first cuz I live on the edge.
Report Spam   Logged

Coyote Starrk
Primera Espada
Lombre Legend
*

Karma: 8
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4858


Cero Metralleta


View Profile
« Reply #28 on: June 19, 2014, 11:31:18 pm »

gnome is terrible and laggy but I think the lag may be from the updates I got going on. If they aren't, I will be attempting to install debian tomorrow cuz it's late as fug right now and installing fedora takes a bit. :\
Report Spam   Logged

Miku the Fake Identity
Tempo Owner
*

Karma: 28
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2382


View Profile
« Reply #29 on: June 26, 2014, 03:01:50 am »

gnome is terrible and laggy but I think the lag may be from the updates I got going on. If they aren't, I will be attempting to install debian tomorrow cuz it's late as fug right now and installing fedora takes a bit. :\
what is with you and your hipster OSes?!

Starrk: oh no debian is too laggy so I'm going to install dworp, and if that fails, I'll install moxie, veebee or potato and if worst comes to worst, ill have to go mainstream with windows 7.
Report Spam   Logged

Pages: 1 [2] 3 4
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
SMF For Free - Create your own Forum


Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy